Voor een dag van morgen
Wanneer ik morgen doodga,
vertel dan aan de bomen
hoeveel ik van je hield.
Vertel het aan de wind,
die in de bomen klimt
of uit de takken valt,
hoeveel ik van je hield.
Vertel het aan een kind
dat jong genoeg is om het te begrijpen.
Vertel het aan een dier,
misschien alleen door het aan te kijken.
Vertel het aan de huizen van steen,
vertel het aan de stad
hoe lief ik je had.
Maar zeg het aan geen mens,
ze zouden je niet geloven.
Ze zouden niet willen geloven dat
alleen maar een man
alleen maar een vrouw
dat een mens een mens zo liefhad
als ik jou.
Inzender: JM (H), 9 mei 2023
Geplaatst in de categorie: liefde
of beter gezegd hoe weinig mannen!
Toen ik het wilde opzoeken werd ik, tot mijn niet geringe verrassing, algoritmisch doorgesluisd naar mijn thuishaven...Gedichten.nl!
Het blijft een goudeerlijk juweeltje, deze geweldig gevoelige hartenkreet van
hsp Andreus...
Dit gedicht heeft ons verbonden.
Nooit geweten dat later zo snel zou zijn.
Mijn liefde voor jou 15-09-1969 - 1-1-2014
Dit gedicht is geweldig !
ik heb ervan genoten! :)
Ik ken het uit m'n hoofd, gek genoeg. Leuk om mensen af en toe van hun stokje te blazen met een voordracht. XD Dat verwachten ze niet van die lolbroek die nooit iets serieus neemt. Mijn moeder was zo geroerd door de voordracht, dat ze een traantje weg pinkte.
Ik ga het gebruiken voor m'n huiswerk van Nederlands.
Ik hoop dat m'n lerares het ook zo mooi zal vinden.
Tijdens mijn huwelijk las mijn vader dit aan me voor.
Het is prachtig, eenvoudig en puur.
Het is zo echt en waar.
Ik had het op school in een boek gelezen en was er meteen dol op.
Vanaf toen ik het voor het eerst las, ben ik het nooit meer vergeten!
dichtbundel 'Vertel hoeveel ik van je hou' van
Hans Andreus waarin opgenomen het mooiste gedicht
dat ik tot die dag ooit had gelezen:
'Voor een dag van morgen'.
Sinds die memorabele dag vertel ik aan de bomen,
aan de wind, aan de dieren, aan het nooit te jonge
kind, aan de mensen die het zullen geloven,
hoeveel ik hou van dit gedicht.
Heeel erg mooi!!
echt waar , ik denk het mooiste gedicht dat ik ooit gelezen heb!! dank je wel Hans Andreus!
het raakt mij wel..
Dit gedicht betekent zoveel voor mij,
nu ik de liefde van mijn leven kwijt ben;
hoeveel we van elkaar houden, hij ook nog van mij
maar door omstandigheden konden we niet meer samen zijn.....
ik kan mijn liefde voor hem niet anders uitdrukken dan als in dit gedicht.
dit is hét gedicht van de vorige eeuw!!! Prachtig gewoon.
heb em ooit van iemand gekregen,
en ik vind hem echt geweldig!!!
en vind het zo supermoooi:)
echt dit is zo adembenemend...
Mijn lievelingsgedicht
het heeft me echt gegrepen
Ik heb dit gedicht voorgelezen op mijn nicht haar begrafenis gewoon omdat ik dit zo pakkend vind.
Héél mooi!