In het Gedicht
De wanden zijn wit en de psychiaters
verdacht vriendelijk. Er is hoop
op genezing, maar ik heb nog niemand
zien weggaan, of hij kwam weer terug.
Dagen dat ik op weg naar mijn eigen kamer
verdwaal wisselen zich met dagen
waarop ik de wereld doorschouw als een kristal.
Soms word ik krijsend wakker.
Soms word ik afgevoerd en verdoofd,
soms vastgebonden.
Er zijn momenten waarop ik eeuwenlang
mijmerend volmaakt gelukkig ben:
wanneer ik mijn handen op de aarde leg
zijn het kleine handen.
-----------------------------------------
uit Verzamelde gedichten (1981)
Inzender: MvdW, 3 juni 2021
Geplaatst in de categorie: ziekte
Mijn opa is dood en als ik dit gedicht lees denk ik weer aan de fijne band die ik met hem had.
zeker omdat ikzelf (24 j) ervaring heb met psychiatrie.
Uit dit gedicht heb ik kracht gevonden om verder te vechten.
mijn tante is heel ziek en ik ga
het aan haar laten zien!
het is zo mooi dat ik het op school heb verteld