Gehandicapt
Met het stijgen van de jaren
krijgt een mens wat ongemakken.
Alles gaat wat hangen, zakken.
Er verdwijnen steeds meer haren.
Lettertjes op straatnaamborden
baren je ook steeds meer zorgen.
Willem dacht laatst op een morgen:
Help, ik ben half-doof geworden.
Maar zijn arts begon te sussen:
'Nee, dat kan ik niet geloven.
Je hebt horenden en doven,
daar zit heus niet half-doof tussen.
Zeg mij na, ik test het even.
'Veertien', liet hij zachtjes horen.
Willem spitste beide oren
en zei vastberaden: 'Zeven!'
---------------------------------------------
Dit gedicht komt uit de bundel 'Wis- en natuurlyriek met chemisch supplement' (Nijgh & van Ditmar, 2000). Marjolein Kool (Schalkwijk, 1958) deed hierin samen met Drs. P. een poging de kloof tussen alfa's en beta's te overbruggen.
Inzender: B-de W., 23 mei 2003
Geplaatst in de categorie: humor
groetjes van .,
Danielle B.
Als cijfer geef ik jullie een dikke 10!