Achter glas
Jij wil de kathedralen van de taal
zes letters gotische liefde achter
gebrandschilderde ramen
daarin zie ik ontstaan
het staaroog der vervalsing
geloof me niet in woorden
woont de adem
zomin als goden wonen in de tempels
ik kan wel liefste zeggen
een mondvol waanzin
die buiten jou geboren is
maar laat ik je dansen
met mijn schaduw
ik kan wel bidden maar niet anders
dan geef ons heden ons dagelijks lichaam
en kleed ons met de huid van de beminden
ik breng geen fresco's in je ogen aan
ik noem je mond een voorhistorisch jachtvuur
ik wil de oerwoudangsten van het bloed
onder ogen zien
4 heidense ogen
ik ben met een sprinkhanenhonger
gehecht aan je voedzame aarde
pampa van dorst noem mij geen regen
ik noem je ja en amen
jij zegt overgave
ik toon je aan de liefde
is een bodemloze hand
maar jij vraagt
wat bewijst dat?
-----------------------------
uit: 'Tegenspelen Tijd', 1979
Inzender: jb, 26 september 2005
Geplaatst in de categorie: liefde